Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
BULLFROG HEMOGRAM UNDER MANAGEMENT STRESS Ciência e Agrotecnologia
Teixeira,Patrícia Coelho; Vicentini,Irene Bastos Franceschini; Ferreira,Claudia Maris; França,Fernanda Menezes; Bordon,Isabela Cristina Antunes da Costa; Ranzani-Paiva,Maria José Tavares.
Stress is one of the major obstacles in frog culture and can be caused by factors such as inappropriate farming systems; inadequate management among other situations. The objective of the present study was to assess the hemogram, erythrogram and leukogram of bullfrogs (L. catesbeianus) when exposed to stress caused by different types of management: density and handling (manipulation), developed in the laboratory and repeated in the field for the appropriate comparisons in a experimental period of 30 days. The density experiment was conducted with four treatments: 70 animals m-2 (D70); 100 animals m-2 (D100), Control; 150 animals m-2 (D150) and 200 animals m-2 (D200), with 10, 14, 21 and 28 animals/box in the laboratory, respectively. Each treatment was...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: L. catesbeianus; Density; Handling; Physiological response; Hematology.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542015000200154
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
FUZZY MODEL FOR PREDICTING CLOACAL TEMPERATURE OF BROILER CHICKENS UNDER THERMAL STRESS REA
Abreu,Lucas H. P.; Yanagi Junior,Tadayuki; Campos,Alessandro T.; Lourençoni,Dian; Bahuti,Marcelo.
ABSTRACT Broiler chickens submitted to different intensities and durations of thermal stress are subject to variation in cloacal temperature and, consequently, to a decrease in performance. Given the complexity of these interactions, artificial intelligence is a useful methodology for decision-making. Thus, this study aimed to assess and predict, by means of a fuzzy model, the cloacal temperature of broiler chickens submitted to thermal stress in the second week of life, with varying durations and intensities, in climatized wind tunnels. Mamdani's inference and defuzzification methods by means of the center of gravity were used. One hundred and twenty rules were elaborated. The developed fuzzy model was used to predict the cloacal temperature of broiler...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Physiological response; Thermal environment; Mathematical modeling; Fuzzy logic.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-69162019000100018
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Qualidade de sementes crioulas de feijão-de corda Vigna unguiculata L. Walp.) em feira de agrobiodiversidade. Infoteca-e
DANTAS, B. F.; LIMA, P. H. C..
O feijão-de-corda é uma importante cultura para a agricultura familiar. Variedades crioulas são aquelas cujas sementes foram produzidas, selecionadas e melhoradas pelos próprios agricultores. Sementes dessas variedades geralmente são intercambiadas entre as famílias produtoras, por meio de doações, trocas e vendas em feiras da agrobiodiversidade ou dentro das comunidades. A qualidade das sementes crioulas é essencial para o desenvolvimento inicial da lavoura e sua produtividade. Assim, este trabalho teve como objetivo a avaliação da qualidade de sementes crioulas de feijão- de-corda trocadas/vendidas em uma feira da agrobiodiversidade. Foram obtidas 28 amostras de sementes, que foram avaliadas quanto a parâmetros de qualidade fisiológica das sementes...
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Semente Crioula; Qualidade fisiológica; Seleção dos agricultores; Semente; Feijão de Corda; Agricultura Familiar; Pequeno Produtor; Teste de Vigor; Comunidade Rural; Feira; Cowpeas; Seed quality; Seed germination; Physiological response; Vigor; Family farms.
Ano: 2023 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1151626
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Yield, berry quality and physiological response of grapevine to foliar humic acid application Bragantia
Popescu,Gheorghe Cristian; Popescu,Monica.
ABSTRACT Environmentally friendly grape growing is an important objective of modern viticulture. The aim of the study was to examine the response of two grapevine Vitis vinifera L. cultivars to humic acids (HA) foliar application as biostimulant in order to provide sustainable viticultural practices for farmers. The experiment was carried out under field conditions and repeated in two consecutive years. In order to evaluate the effect of humic acids application, the grapevines were treated with three concentrations: 30 ml.L-1 (HAT1), 40 ml∙L-1 (HAT2) and 50 ml∙L-1 (HAT3). The grapevines were represented by two grape varieties: cv. Feteasca Regala (cv. FR) and cv. Riesling Italian (cv. RI). Foliar sprays with humic acid derived from vermicompost at a...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Biostimulants; Humic acids; Physiological response; Sustainable viticulture; Vitis vinifera; Yield and berry quality; Vermicomposts.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0006-87052018000200273
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional